Natuurlijk vakmanschap begint bij Reggeland Groen

Wij zijn een hoveniersbedrijf met een passie voor alles wat groeit en bloeit. Ons dienstenaanbod is divers, maar we blinken uit in de aanleg van natuur tuinen.

Van kokos schutting tot vijveraanleg

We specialiseren ons in de aanleg, onderhoud en ontwerp van (natuur) tuinen. Dit is wat we al meer dan 25 jaar met succes doen en waar we erg trots op zijn. We hebben al veel mooie klussen mogen doen voor onze klanten, bekijk ook zeker eens onze projectpagina voor recent opgeleverde werkzaamheden.

We willen echter ook duidelijk maken dat we geen 'geiten wollen sokken' hovenier zijn, wij vinden namelijk dat een natuurlijke tuin (sommigen omschrijven het als ecologische tuin) pasbaar moet worden gemaakt aan iedere wens en elke plek. Een moderne en strakke tuin kan namelijk ook natuurlijke elementen bevatten die bijdragen aan biodiversiteit, en het gebruik van duurzaam materiaal helpt ook bij het grote geheel van een natuurlijke tuin.

Ook een moderne tuin kan de lokale bio­diversiteit ten goede komen.

We kunnen u assisteren van a tot en met z, en zien dit ook als onze drijvende kracht. Bijkomend voordeel is dat we zo onze werkzaamheden divers houden, wel zo fijn voor onze hoveniers! Wist u trouwens ook dat ons zusterbedrijf Sansuni zich geheel toespitst tot de Japanse tuin? Kijk voor meer informatie op sansuni.nl.

Vijveraanleg en renovatie

Als toegewijde groene hoveniers schuwen we het water niet en omarmen we met enthousiasme de aanleg en renovatie van vijvers. Een vijver brengt leven in de tuin, trekt vogels en insecten aan, en dient daarmee zowel de natuur als het esthetisch genot. Duurzaamheid staat voorop in ons werk; wij kiezen bewust voor gerecyclede materialen en natuurlijke keien voor de vormgeving en bodembedekking van onze vijvers, zodat elk project zijn unieke karakter behoudt en tegelijkertijd bijdraagt aan een groenere wereld.

Onze benadering van vijveraanleg is flexibel en afgestemd op de individuele wensen van elke klant. Of het nu gaat om een klassieke vijver omrand met robuuste keien of een moderne uitstraling met tegelwerk, wij beginnen met een grondige planning en ontwerp, rekening houdend met de specifieke eigenschappen van de geselecteerde planten. Dit proces waarborgt dat de uiteindelijke vijver niet alleen aan de esthetische voorkeuren voldoet, maar ook ecologisch verantwoord is.

Mos tuin

Hoewel het toevoegen van mossen in tuinen niet standaard is, met velen die juist energie en geld steken in het verwijderen ervan, biedt mos in bepaalde contexten juist een verrijking. Ondanks dat mos potentieel verstikkend kan werken voor andere plantensoorten, kan het, mits zorgvuldig toegepast, een prachtige aanvulling zijn. Mos gedijt uitstekend in vochtige en schaduwrijke omstandigheden, waardoor het een ideale groenoplossing biedt voor de donkerdere delen van uw tuin die niet direct in het zonlicht liggen. Het ontbreken van een wortelsysteem maakt mos bovendien geschikt voor groei op rotsachtige ondergronden waar gras moeilijk kan overleven.

Er bestaan specifieke mossoorten die ook in direct zonlicht kunnen floreren, hoewel deze vrij uniek zijn. Wij staan klaar om u te adviseren over de toepassing van deze mossoorten in uw tuin, zodat u zelfs in de meest uitdagende omstandigheden kunt genieten van een groene omgeving. Het integreren van mos in uw tuinontwerp kan dus, met de juiste kennis en aanpak, zorgen voor een continue groene beleving, ongeacht de ligging of bodemconditie van uw tuin.

Japanse tuin

De Japanse tuin is niet zomaar een tuin, het is een beleving op zich. Wij vinden dat deze beleving niet te evenaren is in andere tuinen. Door de jaren heen hebben we voor verschillende klanten mooie Japanse tuinen mogen maken. Het is voor ons een doel om uw wensen en ideeën om te zetten in een natuurlijke en sfeervolle Japanse tuin, samen met u kijken we naar de mogelijkheden en maken we (eventueel) een ontwerp.

Sansuni (dochterbedrijf van Reggeland Groen) is al sinds de jaren negentig actief als hovenier voor de Japanse tuin. De ervaring die we in die jaren op hebben gedaan passen we nog elke dag met trots toe in de Japanse tuinen die we aanleggen en het onderhoud dat we daaraan mogen doen. Meer informatie over de japanse tuin vindt u op onze website sansuni.nl.

Prairietuin en border

De aanleg van een prairietuin vereist minimale voorbereiding en een gedetailleerd ontwerp is doorgaans niet noodzakelijk. Het personaliseren van uw prairietuin staat centraal, maar de keuze van de juiste, winterharde beplanting is cruciaal om de tuin het hele jaar door levendig te houden. Vaak wordt de aanleg van een prairietuin gecombineerd met het creëren van een looppad of border, wat de esthetiek en de beleving van de tuin aanzienlijk verrijkt.

Voor de paden en borders gebruiken wij graag natuurlijke of gerecyclede klinkers in authentieke legpatronen, om zo het natuurlijke, glooiende landschap van de prairietuin te weerspiegelen in de bestrating. Hoewel een prairietuin op de meeste Nederlandse bodemtypes aangelegd kan worden, met een lichte voorkeur voor kalkhoudende bodem, beoordelen we graag persoonlijk of uw specifieke bodem geschikt is voor het realiseren van een prairietuin.

Tuinoverkapping, tuinhuis en andere houtbouw

Of het nu gaat om het creëren van een sfeervolle overkapping, het ontwerpen van een indrukwekkend framehuis, of het vervaardigen van robuuste tuindeuren, wij zetten onze expertise graag in om uw buitenruimte te transformeren. Elk project, groot of klein, benaderen we met dezelfde toewijding en aandacht voor detail. Wij zijn ook gespecialiseerd in het renoveren van bestaande houtbouw en proberen zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken.

We proberen in ons werk bewust gebruik te maken van materialen en werken dan ook graag met duurzaam geproduceerd hout. De wens van de klant staat echter centraal en soms betekent dat we ook moeten uitwijken naar andere houtsoorten om het gewenste esthetische of functionele effect te bereiken. We adviseren u graag over de diverse houtsoorten en mogelijkheden die er zijn voor uw tuinproject, of het nou om een tuinoverkapping, tuinhuis of tuindeuren gaat!

Al 25 jaar ervaring

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring met de aanleg en het onderhoud van natuur getrouwe tuinen.

Kwaliteit staat voorop

We werken alleen met de beste materialen om zo een duurzame en toekomstbestendige tuin te kunnen realiseren.


Wat wij zoal kunnen?

Tuinaanleg

Wij specialiseren ons in de aanleg van natuur tuinen, tuinen waarin mens en natuur centraal staan. Bloeiende borders, levendige vlindertuinen en prairietuinen met oneindig kleurenspel. Meer groen, dat is waar we het voor doen!

Lees meer

Tuinontwerp

Een mooie tuin begint bij een mooi plan, en dat mooie plan zetten wij dan weer om in een mooi ontwerp! We houden rekening met uw wensen, zowel esthetisch als functioneel, maar passen ook graag de natuurlijke elementen toe.

Lees meer

Tuinonderhoud

Van voorjaarsvoorbereiding en zomersnoei tot herfstbemesting en winterbescherming, we zorgen ervoor dat uw tuin in elk seizoen de juiste zorg krijgt. Een goed onderhouden tuin is het halve werk!

Lees meer
Alle diensten

Onze
projecten

Bekijk meer

Contact

Vol het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je bij ons op bezoek komen in Enter? Geen probleem! Maak echter wel eerst een afspraak.

Liever bellen?
+31(0)6 52 62 6006

Wat vinden
onze klanten

Schrijf review
Zeer professioneel hoveniersbedrijf

Hoveniersbedrijf Reggeland Groen is een zeer professioneel hoveniersbedrijf met verstand van zaken.

- Peter Warnaar
Prachtige kleine Japanse tuin gerealiseerd

De realisatie was vrij snel en professioneel. Ook staan ze nog steeds klaar voor eventuele vragen wat enorm fijn is! Zeker een aanrader!

- Dominique Vermaas
Geen verassingen achteraf, afspraak is afspraak.

Reggeland Groen is een professioneel bedrijf. Levert kwaliteit, denkt mee, adviseert en voert het vervolgens uitstekend uit.

- Huub Huitink
Prachtige Japanse tuin!

Fijne betrouwbare zelfstandig werkende mensen met hart voor ons en onze tuin. Will, de eigenaar, legde ook onze prachtige Japanse tuin aan.

- Hans van der Vleuten