Een uniek tuinontwerp op maat

Elke tuin verdiend een unieke aanpak, geen omgeving is hetzelfde en iedereen heeft andere functionele en esthetische wensen.

Een uniek tuinontwerp, uw wensen in kaart

Voordat we ook maar een potlood streep op onze tekentafel zetten gaan we in kaart brengen wat uw wensen zijn, zowel de functionele als de esthetische wensen zijn van belang. U wilt immers een mooie tuin, maar deze moet ook functioneel zijn. We bespreken met elkaar de mogelijkheden voor het realiseren van uw nieuwe tuin, ook hoe we bijvoorbeeld natuurlijke elementen in acht kunnen nemen. Biodiversiteit is hierin bijvoorbeeld een steeds belangrijker wordend thema, ook voor klanten is dit iets waar steeds vaker naar gevraagd wordt.

Wij zijn bouwers van natuurlijke tuinen, ons motto is 'natuurlijk vakmanschap' en dat nemen we ook serieus. Wij vinden dat we de verplichting hebben naar mens en natuur om rekening met elkaar te houden, en dit passen we ook in het tuinontwerp toe. Want hoewel de naam doet vermoeden dat een tuinontwerp puur over het esthetisch geheel gaat, is dat niet aan de orde. Een tuinontwerp bestaat namelijk ook uit een planten plan, met andere woorden; welke bloemen, planten en andere natuurlijke elementen willen we toepassen in uw tuinontwerp om tot een natuurlijk maar esthetisch en functioneel geheel te komen.

We vragen u ook vooraf mee te denken over met name de uitstraling van uw tuin, een Pinterest bord kan hier bijvoorbeeld al goede uitkomst in bieden. Zo hebben we sneller in kaart wat uw wensen zijn en hoe en of we deze kunnen toepassen in een uniek tuinontwerp voor u.

Zoals gezegd hoort bij het maken van een tuinontwerp ook de inventarisatie van de huidige situatie, er zijn namelijk altijd praktische zaken die bijdragen aan de uitvoerbaarheid van een opdracht. Zo is het van belang om eventueel bestaand leidingwerk in kaart te hebben, zodat we hierop kunnen anticiperen. Bijvoorbeeld als we ook een lichtplan maken en bestaand leidingwerk hiervoor juist bruikbaar is of niet. Misschien wilt u een overkapping in uw tuin? Het is dan ook handig om te weten of bestaande voorzieningen als water en stroom kunnen worden gebruikt of niet.

Tuinontwerp klaar, en nu?

Na het afronden van het tuinontwerp begint de echte magie: de transformatie van ontwerp naar realiteit. Dit proces begint met een zorgvuldige planning en voorbereiding van de grond, waarbij we rekening houden met de huidige situatie. We betrekken u actief bij het hele proces door regelmatig updates te geven over de voortgang en eventuele aanpassingen te bespreken. Het doel is om een tuin te creƫren die niet alleen vandaag mooi is, maar ook duurzaam en aantrekkelijk blijft voor toekomst.

Wilt u meer weten over de daadwerkelijke realisatie van een tuinontwerp? Neem dan eens een kijkje op onze pagina tuinaanleg.

Al 25 jaar ervaring

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring met de aanleg en het onderhoud van natuur getrouwe tuinen.

Kwaliteit staat voorop

We werken alleen met de beste materialen om zo een duurzame en toekomstbestendige tuin te kunnen realiseren.


Wat wij zoal kunnen?

Tuinaanleg

Wij specialiseren ons in de aanleg van natuur tuinen, tuinen waarin mens en natuur centraal staan. Bloeiende borders, levendige vlindertuinen en prairietuinen met oneindig kleurenspel. Meer groen, dat is waar we het voor doen!

Lees meer

Tuinontwerp

Een mooie tuin begint bij een mooi plan, en dat mooie plan zetten wij dan weer om in een mooi ontwerp! We houden rekening met uw wensen, zowel esthetisch als functioneel, maar passen ook graag de natuurlijke elementen toe.

Lees meer

Tuinonderhoud

Van voorjaarsvoorbereiding en zomersnoei tot herfstbemesting en winterbescherming, we zorgen ervoor dat uw tuin in elk seizoen de juiste zorg krijgt. Een goed onderhouden tuin is het halve werk!

Lees meer
Alle diensten

Onze
projecten

Bekijk meer

Contact

Vol het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je bij ons op bezoek komen in Enter? Geen probleem! Maak echter wel eerst een afspraak.

Liever bellen?
+31(0)6 52 62 6006

Wat vinden
onze klanten

Schrijf review
Zeer professioneel hoveniersbedrijf

Hoveniersbedrijf Reggeland Groen is een zeer professioneel hoveniersbedrijf met verstand van zaken.

- Peter Warnaar
Prachtige kleine Japanse tuin gerealiseerd

De realisatie was vrij snel en professioneel. Ook staan ze nog steeds klaar voor eventuele vragen wat enorm fijn is! Zeker een aanrader!

- Dominique Vermaas
Geen verassingen achteraf, afspraak is afspraak.

Reggeland Groen is een professioneel bedrijf. Levert kwaliteit, denkt mee, adviseert en voert het vervolgens uitstekend uit.

- Huub Huitink
Prachtige Japanse tuin!

Fijne betrouwbare zelfstandig werkende mensen met hart voor ons en onze tuin. Will, de eigenaar, legde ook onze prachtige Japanse tuin aan.

- Hans van der Vleuten