Tuinaanleg met een natuurlijk karakter

Wij leggen tuinen aan waar mens en natuur beter van wordt. Bij ons geen overvloedig gebruik van tegels en grind, juist het natuurlijke karakter staat bij ons op één.

Wij leggen tuinen aan mét oog voor mens en natuur.

Bij Reggeland Groen streven we ernaar om tuinen te creëren die in harmonie zijn met mens en natuur. Wij zijn gek van de natuur, niet zo gek als je je bedenkt dat we elke dag weer met onze handen in de grond zitten en altijd buiten aan het werk zijn. Wij profileren ons als een hovenier met natuurlijk karakter, onze tuinen zijn altijd een aanvulling op lokale biodiversiteit en duurzaamheid is een eigenschap die we tevens serieus nemen.

Onze aanpak begint bij het goed in kaart brengen van uw wensen, zowel functioneel als esthetisch. Ook is het van belang om de huidige situatie goed in beeld te hebben, wat zijn beperkende factoren bijvoorbeeld, maar ook in welke omgeving gaan we aan de slag? In het eerste gesprek is het voor ons vooral van belang om concreet te maken wat uw plannen zijn voor uw tuin.

Aan de hand van het eerste gesprek kunnen we aan de slag gaan met een tuinontwerp, hierin brengen we uw wensen visueel in beeld en houden we rekening met het natuurlijk karakter van de tuin. In dit proces is het van belang om zo veel mogelijk vooraf af te vangen, welke planten en bomen zouden van toegevoegde waarde zijn - en welke passen ook in het esthetisch geheel. Ook kijken we naar hoe we de tuin op een duurzame wijze kunnen inrichting, hierin zou u kunnen denken aan het hergebruiken van materialen bijvoorbeeld.

Een natuurlijke tuin is levendig, niet alleen voor mens, maar zeker ook voor de natuur! Insecten, vogels en andere dieren voelen zich goed thuis in deze tuinsoort. We houden in ons plan rekening met de impact van de werkzaamheden op de lokale biodiversiteit zodat uw tuin een genot is voor mens én dier. Daarnaast zorgen de verscheidenheid aan planten en bloemen ook voor een levendig geheel, onze tuinen kenmerken zich vaak door de niet seizoensgebonden materialen - zo geniet u in elk seizoen van de schoonheden van uw tuin.

Variatie in planten

De juiste planten zorgen voor de beste ondersteuning voor vogels, insecten en andere dieren. Wij hanteren altijd de 2 op 3 regel, waarbij we ervan uitgaan dat minimaal twee derde van uw tuin voorzien is van groen. Een tuin die grotendeels bestraat is, heeft weinig te bieden voor vogels en andere dieren.

Daarnaast is het van belang om te kiezen voor inheemse planten, struiken en bomen, deze komen van nature voor in onze eigen omgeving. Ze passen perfect in de lokale biodiversiteit, dieren zijn immers al gewend aan deze soorten en weten hun weg ernaartoe makkelijk te vinden. Inheemse planten voorzien tevens in de voedselvoorziening voor insecten en vogels, denk bijvoorbeeld aan verscheiden soorten bessen.

Vlinders zijn dol op nectarrijke planten, wilt u zoveel mogelijk vlinders in uw tuin aantrekken dan is het van belang hier rekening mee te houden. Want wie wil nou niet een mooi bloeiende tuin vol rond fladderende vlinders? Deze planten gedijen goed bij zonnige omgevingen, iets waar ook de vlinder veel baat bij heeft.

Nectar zal u vast bekend in de oren klinken, het is een suikerrijke vloeistof en trekt naast vlinders ook veel bijen aan. Uw tuin voorziet dus helemaal in de behoefte van diverse insecten als er maar genoeg plant variatie is aangebracht!

Benieuwd naar wat we kunnen realiseren? Neem een kijkje op onze projectenpagina voor een overzicht van enkele prachtige tuinen die we al hebben mogen aanleggen. Laat je inspireren door onze gerealiseerde projecten en ontdek de harmonieuze samensmelting van mens en natuur. Voor meer details en visuele indrukken, bekijk onze projecten en ontdek hoe we natuurlijke pracht tot leven brengen.

Onze tuinen kunnen daarnaast ook onderhoudsarm worden opgezet, liever uw tuin laten onderhouden? Ook geen probleem, wij zijn u graag van dienst. Kijk voor meer informatie op de pagina over tuinonderhoud.

Al 25 jaar ervaring

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring met de aanleg en het onderhoud van natuur getrouwe tuinen.

Kwaliteit staat voorop

We werken alleen met de beste materialen om zo een duurzame en toekomstbestendige tuin te kunnen realiseren.


Wat wij zoal kunnen?

Tuinaanleg

Wij specialiseren ons in de aanleg van natuur tuinen, tuinen waarin mens en natuur centraal staan. Bloeiende borders, levendige vlindertuinen en prairietuinen met oneindig kleurenspel. Meer groen, dat is waar we het voor doen!

Lees meer

Tuinontwerp

Een mooie tuin begint bij een mooi plan, en dat mooie plan zetten wij dan weer om in een mooi ontwerp! We houden rekening met uw wensen, zowel esthetisch als functioneel, maar passen ook graag de natuurlijke elementen toe.

Lees meer

Tuinonderhoud

Van voorjaarsvoorbereiding en zomersnoei tot herfstbemesting en winterbescherming, we zorgen ervoor dat uw tuin in elk seizoen de juiste zorg krijgt. Een goed onderhouden tuin is het halve werk!

Lees meer
Alle diensten

Onze
projecten

Bekijk meer

Contact

Vol het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je bij ons op bezoek komen in Enter? Geen probleem! Maak echter wel eerst een afspraak.

Liever bellen?
+31(0)6 52 62 6006

Wat vinden
onze klanten

Schrijf review
Zeer professioneel hoveniersbedrijf

Hoveniersbedrijf Reggeland Groen is een zeer professioneel hoveniersbedrijf met verstand van zaken.

- Peter Warnaar
Prachtige kleine Japanse tuin gerealiseerd

De realisatie was vrij snel en professioneel. Ook staan ze nog steeds klaar voor eventuele vragen wat enorm fijn is! Zeker een aanrader!

- Dominique Vermaas
Geen verassingen achteraf, afspraak is afspraak.

Reggeland Groen is een professioneel bedrijf. Levert kwaliteit, denkt mee, adviseert en voert het vervolgens uitstekend uit.

- Huub Huitink
Prachtige Japanse tuin!

Fijne betrouwbare zelfstandig werkende mensen met hart voor ons en onze tuin. Will, de eigenaar, legde ook onze prachtige Japanse tuin aan.

- Hans van der Vleuten