Menu

Bloeiende Borders & Beplanting

Bloeiend borders / Beplante borders

Een bloeiende border brengt leven in uw tuin, het zorgt ervoor dat tuinafscheidingen dynamisch worden en overlopen in de gehele tuin. Bij Reggeland Groen zetten we sterk in op bloeiende borders, wij vinden bloeiende borders een mooie manier om doorgaans saaie afkaderingen op te fleuren. We houden hierbij vaak het seizoens-principe aan en werken vooral met lang bloeiers dat houdt in dat er in principe elk seizoen van het jaar planten in bloei zijn.

Beplanting voor de bloeiende border

Voor de beplanting van een bloeiende border houden we rekening met het seizoen, zo is het ons streven om in elk seizoen van het jaar bloeiende beplanting te hebben. Op deze manier blijft de tuin altijd aantrekkelijk voor het oog en is het bovendien ondersteunend aan de bio diversiteit. Insecten zijn van groot belang voor de natuur en bloeiende borders helpen bij het huisvesten van insecten.

Eigenschappen van de bloeiende border

Zoals hierboven al genoemd ondersteunen bloeiende borders de bio diversiteit en geven ze meer overlevingskans voor insecten die nodig zijn om de natuur in zijn balans te houden. Naast deze eigenschap zijn er nog meer eigenschappen die de bloeiende border uniek maken.

Een bloeiende border zorgt ook voor een natuurlijke irrigatie, waar tegenwoordig al snel naar grind of andere harde ondergronden wordt gekeken zorgt een bloeiende border juist voor een goede water afvoering. Daarmee help je jezelf (geen natte voeten) niet alleen mee, maar help je bovendien het grondwaterpijl beter op hoogte te houden.

Naast het feit dat een bloeiende border zorgt voor het verbeteren van de bio diversiteit is het ook levendig op een andere manier. Planten nemen meer CO2 op dan dat ze uitstoten, dus elke grind gelegde border die vervangen wordt door een mooie beplante border is beter voor ons milieu en daarmee het leven van ons en onze kinderen.

En ja, het oog wil ook wat! Een bloeiende border is een oase van schoonheid als je het ons vraagt. Bekijk je het iets oppervlakkiger dan kun je stellen dat een bloeiende border gewoon mooi is! Een mooi afgewerkte border bereik je door te werken met hoogteverschillen, verschillende soorten beplanting en zeker ook het aanhouden van het seizoens-principe (elk seizoen iets in de bloei).

Welke beplanting gebruiken we zoals?

Er zijn veel verschillende soorten planten die zich bij uitstek lenen voor het gebruik in de bloeiende border, niet alleen de welbekende bodembedekker komt dan aan bod. Werken met verschillende bloeitijden om zo het seizoens-principe aan te houden door bijvoorbeeld te werken met duizendblad en kerstroosjes of een ridderspoor die ieders in een eigen seizoen bloeien.

Ook het werken met verschillende bladsoorten is een goede toepassing die we graag gebruiken, zo houdt je een speels geheel en ziet de bloeiende border er gelijk een stuk glooiender uit. De bladen van planten zijn er in alle soorten en maten, vaak maken we een selectie op basis van kleur en grootte om zo binnen het thema van de border te blijven. Het is voor ons altijd een uitdaging om op een vaak beperkt stukje grond zo veel mogelijk van de natuur te laten zien en dit alles in harmonie met elkaar.

Icoon Reggeland Groen Hoveniers
Bel ons

+31(0)652626006

Icoon Reggeland Groen Hoveniers
Wij bezoeken u

Bel of mail ons voor een afspraak

Icoon Reggeland Groen Hoveniers
Mail ons

info@reggelandgroen.nl

Icoon Reggeland Groen Hoveniers
WhatsApp

+31(0)6 52 62 6006