Een natuurlijke oase voor uzelf en uw omgeving!

Bij Reggeland Groen zijn we gek van de natuur, niet zo gek als je je bedenkt dat we elke dag weer met onze handen in de grond zitten en altijd buiten aan het werk zijn.

Ecologische Tuin

Het is ons motto om mens en natuur in harmonie met elkaar te verenigen. Wat is er nou mooier dan een tuin die volop in leven staat! Een ecologisch verantwoorde tuin drukt een stempel op biodiversiteit, dieren en insecten zijn hierin de leidraad. Wilt u ook een tuin die volop in leven staat? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Biodiversiteit is een belangrijke factor in de ecologische tuin. We bereiken dit op diverse manieren, van het aanbrengen van een insectenhotel tot nestenkasten. Ook de keuze voor planten is erg belangrijk, zo is niet elke plant even goed geschikt voor een insecten rijke tuin. Van bijen tot vlinders, insecten zorgen voor een belangrijke mate van levendigheid in uw tuin!

Duurzaam

Een ecologisch verantwoorde tuin heeft een van nature duurzaam karakter door het gebruik van diverse plantsoorten. Daarnaast proberen wij waar mogelijk materialen te hergebruiken.

Onderhoudsarm

Elke tuin vereist onderhoud, ook een ecologisch verantwoorde tuin. Echter, in tegenstelling tot wat veel mensen denken is het onderhoud in veel gevallen goed behapbaar.

Diervriendelijk

Het zit in de naam, de ecologisch verantwoorde tuin is diervriendelijk. Insecten, vogels en andere dieren voelen zich goed thuis in deze tuinsoort. Een genot voor mens en dier!

Voeding en huisvesting

Het is van belang om genoeg voeding aan te brengen in uw tuin om zo vogels, insecten en andere dieren aan te trekken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van vetbollen en zaadbakjes in de winter om zo vogels op doortrek te voorzien van voedsel in schaarse tijden. Bij insecten denken we bij voeding vooral aan verschillende soorten planten en bomen die bijdragen aan de voedselvoorziening.

Bomen zijn een ideale broedplaats voor vogels, daar zij hun nest graag in een beschutte omgeving opbouwen. Vogels gebruiken bomen tevens als uitkijkpost, van waaruit zij een goed overzicht hebben op hun omgeving en zo niet ten prooi vallen. Bomen voorzien in beschutting tijdens slecht weer of wanneer ze onderdak zoeken tegen roofdieren.

Water is ook een belangrijke factor in het geheel, hoewel Nederland een waterrijk gebied kent, is met name in de bebouwde kom een natuurlijke watergang soms ver te zoeken. Denk bijvoorbeeld eens aan het aanleggen van een vijver met hellende oever, zo geeft u de dieren een mogelijkheid voor verkoeling en voeding.

Naast natuurlijke oplossingen voor broedplekken kunnen nestkasten in sommige gevallen ook een mooie oplossing zijn. Vooral in kleinere tuinen bieden nestkasten een ideale broedplek, daar in kleinere tuinen vaak geen mogelijkheid is voor het plaatsen van een boom. Nestkasten worden niet enkel gebruikt voor het voortbrengen van jongen, maar ook om veiligheid te bieden tegen roofvogels en om bescherming te bieden tegen kou en wind in de winter. Van roodborstje tot kwikstaart, een nestkast biedt voor veel vogels een fijne beschutte plek.

Klimplanten daarentegen kunnen ook een degelijke optie zijn voor het voorzien in huisvesting voor vogels. De winterkoning en roodborst zijn vervend gebruiker van klimplanten als het gaat om het maken van nesten.

Planten variatie

De basis van het ontwerpen van uw tuin is de beplanting. De juiste planten zorgen voor de beste ondersteuning voor vogels, insecten en andere dieren. Wij hanteren altijd de 2 op 3 regel, waarbij we ervan uitgaan dat minimaal twee derde van uw tuin voorzien is van groen. Een tuin die grotendeels bestraat is, heeft weinig te bieden voor vogels en andere dieren.

Daarnaast is het van belang om te kiezen voor inheemse planten, struiken en bomen, deze komen van nature voor in onze eigen omgeving. Ze passen perfect in de lokale biodiversiteit, dieren zijn immers al gewend aan deze soorten en weten hun weg ernaartoe makkelijk te vinden. Inheemse planten voorzien tevens in de voedselvoorziening voor insecten en vogels, denk bijvoorbeeld aan verscheiden soorten bessen.

Vlinders zijn dol op nectarrijke planten, wilt u zoveel mogelijk vlinders in uw tuin aantrekken dan is het van belang hier rekening mee te houden. Want wie wil nou niet een mooi bloeiende tuin vol rond fladderende vlinders?! Deze planten gedijen goed bij zonnige omgevingen, iets waar ook de vlinder veel baat bij heeft.

Nectar zal u vast bekend in de oren klinken, het is een suikerrijke vloeistof en trekt naast vlinders ook veel bijen aan. Uw tuin voorziet dus helemaal in de behoefte van diverse insecten als er maar genoeg plant variatie is aangebracht!

Meer weten over vogels, insecten en andere dieren in uw tuin? Vraag het eens bij ons na en we helpen u graag verder.

Onderhoudsvriendelijk

Doorgaans is een ecologisch verantwoorde tuin juist onderhoudsvriendelijk, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Veel van de planten die wij toepassen zijn onderhoudsarm en behoeven weinig tot geen water, u hoeft dus bijna nergens achteraan!

Natuurlijk betekent onderhoudsvriendelijk niet onderhoudsvrij, onkruid bijvoorbeeld blijft in kleine mate bestaan. Maar door de van nature hoge dekking in een ecologisch verantwoorde tuin heeft onkruid wel minder kans van doorkomen. U hoeft dus niet bang te zijn dat u wekelijks op uw knieƫn de tuin in moet om onkruid te trekken!

Een tuin van ecologisch karakter is dus goed voor u en de lokale biodiversiteit!

Al 25 jaar ervaring

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring met de aanleg en het onderhoud van natuur getrouwe tuinen.

Kwaliteit staat voorop

We werken alleen met de beste materialen om zo een duurzame en toekomstbestendige tuin te kunnen realiseren.


Wat wij zoal kunnen?

Tuinaanleg

Wij specialiseren ons in de aanleg van natuur tuinen, tuinen waarin mens en natuur centraal staan. Bloeiende borders, levendige vlindertuinen en prairietuinen met oneindig kleurenspel. Meer groen, dat is waar we het voor doen!

Lees meer

Tuinontwerp

Een mooie tuin begint bij een mooi plan, en dat mooie plan zetten wij dan weer om in een mooi ontwerp! We houden rekening met uw wensen, zowel esthetisch als functioneel, maar passen ook graag de natuurlijke elementen toe.

Lees meer

Tuinonderhoud

Van voorjaarsvoorbereiding en zomersnoei tot herfstbemesting en winterbescherming, we zorgen ervoor dat uw tuin in elk seizoen de juiste zorg krijgt. Een goed onderhouden tuin is het halve werk!

Lees meer
Alle diensten

Onze
projecten

Bekijk meer

Contact

Vol het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je bij ons op bezoek komen in Enter? Geen probleem! Maak echter wel eerst een afspraak.

Liever bellen?
+31(0)6 52 62 6006

Wat vinden
onze klanten

Schrijf review
Zeer professioneel hoveniersbedrijf

Hoveniersbedrijf Reggeland Groen is een zeer professioneel hoveniersbedrijf met verstand van zaken.

- Peter Warnaar
Prachtige kleine Japanse tuin gerealiseerd

De realisatie was vrij snel en professioneel. Ook staan ze nog steeds klaar voor eventuele vragen wat enorm fijn is! Zeker een aanrader!

- Dominique Vermaas
Geen verassingen achteraf, afspraak is afspraak.

Reggeland Groen is een professioneel bedrijf. Levert kwaliteit, denkt mee, adviseert en voert het vervolgens uitstekend uit.

- Huub Huitink
Prachtige Japanse tuin!

Fijne betrouwbare zelfstandig werkende mensen met hart voor ons en onze tuin. Will, de eigenaar, legde ook onze prachtige Japanse tuin aan.

- Hans van der Vleuten