Rijkbloeiende Prairietuin

Het is een beleving op zich om door een prairietuin te lopen, door het werken in hoogtes valt er op elke vierkant meter van uw tuin weer een ander plant te ontdekken.

In elk seizoen een prachtig weelderige prairietuin

Prairie is de naam voor een grasvlakte zoals die in Noord-Amerika voorkomt, een rijkbloeiende omgeving met hoge plantbedekking en veel afwisseling tussen verschillende plant- en grassoorten. De prairietuin is hierop geïnspireerd en is bovendien onderhoudsarm en goed winterhard.

De prairietuin onderscheidt zich van andere stijltuinen doordat het een wild en écht natuurlijk geheel weergeeft, geen strakke borders met grind en een olijfboompje, maar wilde planten en hoge grassen.

Het is een beleving op zich om door een prairietuin te lopen, door het werken in hoogtes valt er op elke vierkant meter van uw tuin weer een ander plant te ontdekken. De prairietuin wordt vaak geassocieerd met het échte 'oer-gevoel', een tuin vol bloeiende planten die een glooiend landschap creëren.

Aanleg van een prairietuin

De aanleg van een prairietuin vergt weinig voorbereidend werk, een ontwerp maken we dan ook meestal niet voor deze stijltuin. Hoewel de aanleg van uw prairietuin geheel naar eigen wens valt in te delen is het wel van belang de juiste beplanting te kiezen, vooral om het winterhard te houden.

Met de aanleg van een prairietuin gaat ook vaak de aanleg van een looppad of border gepaard, dit maakt de ervaring en de algehele look en feel van de prairietuin alleen maar indrukwekkender.

Wij werken zelf vaak met natuurlijke klinkers (eventueel ook gerecycled, lees meer over gerecyclede stenen) en authentieke legvormen. Bij een prairietuin wil jij eigenlijk het liefst het glooiende effect van de tuin zelf doortrekken in de bestrating.

De prairietuin is in principe aan te leggen op vrijwel alle Nederlandse bodemsoorten, de voorkeur ligt vaak bij licht kalkhoudende bodem maar dit is geen vereiste. Wij komen graag bij u lang om te kijken of uw bodem geschikt is voor een prairietuin.

Onderhoud aan de prairietuin

Misschien wel één van de meest onderscheidende factoren van de prairietuin is het feit dat de prairietuin relatief onderhoudsarm is, op de prairie worden de planten immers ook niet in de watten gelegd. Vooral in de eerste 2 jaar zal er echter wel iets meer onderhoud in de prairietuin gaan zitten, dit is om ongewenste planten die de groei van de prairieplanten in de weg zitten te verwijderen. Het is wel afhankelijk van de mix aan beplanting die we toepassen of bijvoorbeeld sproeien en snoeien nodig is. Wilt u geheel onderhoudsvrij? Dan nemen wij u ook deze werkzaamheden graag uit handen.

Prairietuin is goed winterhard

Wilt u in het najaar nog genieten van een weelderige tuin dan is een prairietuin of prairieborder uitermate geschikt. Wij gebruiken uitsluitend sterke, maar mooie prairieplanten in onze prairietuinen, onze kwekers kweken enkel kwalitatief goede planten, dit is een groot verschil met borderplanten van de grote tuincentra.

Prairieplanten zijn robuuste planten die tegen een stootje kunnen. In de winter geniet u dus nog volop van uw prairietuin, en hebt u er ook nog eens weinig omkijken naar.

De prairietuin in elk seizoen

Zoals hierboven al deels beschreven, de prairietuin is winterhard en daardoor geniet u dus elk seizoen van bloeiende beplanting. Bij de aanleg houden we rekening met de verschillende bloeitijden van de beplanting zodat u het hele jaar door kunt genieten van uw prairietuin.

Prairieborder

Hebt u beperkte ruime of wilt u enkel een deel van uw tuin in prairiestijl inrichting dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een prairieborder te maken. Een deel van uw tuin volledig in het teken van de prairietuin, ook mooi in combinatie met onze sierbestrating voor een meer robuust geheel.

Al 25 jaar ervaring

Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring met de aanleg en het onderhoud van natuur getrouwe tuinen.

Kwaliteit staat voorop

We werken alleen met de beste materialen om zo een duurzame en toekomstbestendige tuin te kunnen realiseren.


Wat wij zoal kunnen?

Tuinaanleg

Wij specialiseren ons in de aanleg van natuur tuinen, tuinen waarin mens en natuur centraal staan. Bloeiende borders, levendige vlindertuinen en prairietuinen met oneindig kleurenspel. Meer groen, dat is waar we het voor doen!

Lees meer

Tuinontwerp

Een mooie tuin begint bij een mooi plan, en dat mooie plan zetten wij dan weer om in een mooi ontwerp! We houden rekening met uw wensen, zowel esthetisch als functioneel, maar passen ook graag de natuurlijke elementen toe.

Lees meer

Tuinonderhoud

Van voorjaarsvoorbereiding en zomersnoei tot herfstbemesting en winterbescherming, we zorgen ervoor dat uw tuin in elk seizoen de juiste zorg krijgt. Een goed onderhouden tuin is het halve werk!

Lees meer
Alle diensten

Onze
projecten

Bekijk meer

Contact

Vol het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je bij ons op bezoek komen in Enter? Geen probleem! Maak echter wel eerst een afspraak.

Liever bellen?
+31(0)6 52 62 6006

Wat vinden
onze klanten

Schrijf review
Zeer professioneel hoveniersbedrijf

Hoveniersbedrijf Reggeland Groen is een zeer professioneel hoveniersbedrijf met verstand van zaken.

- Peter Warnaar
Prachtige kleine Japanse tuin gerealiseerd

De realisatie was vrij snel en professioneel. Ook staan ze nog steeds klaar voor eventuele vragen wat enorm fijn is! Zeker een aanrader!

- Dominique Vermaas
Geen verassingen achteraf, afspraak is afspraak.

Reggeland Groen is een professioneel bedrijf. Levert kwaliteit, denkt mee, adviseert en voert het vervolgens uitstekend uit.

- Huub Huitink
Prachtige Japanse tuin!

Fijne betrouwbare zelfstandig werkende mensen met hart voor ons en onze tuin. Will, de eigenaar, legde ook onze prachtige Japanse tuin aan.

- Hans van der Vleuten